Ens veiem en Quatreulls Estudi Audiovisual quatreulls.com

dimecres, de novembre 10, 2010

Neteja del fons marí

Hola Macolins! Hui anem a parlar-vos d'un tema que no té res a vore amb Ontinyent, però una bona amiga ha fet un vídeo (en el qual també he col·laborat amb una part de la locució) explicant una iniciativa que em pareix interessant comentar-la. En estiu som molts els que fem alguna visita ocasional a la platja, però (per desgràcia) alguns no saben cuidar-la com toca, potser pensen que "si no lo veo, no existe" i obliden deixalles per on van. Per a aprofundir un poc en tot açò hem parlat amb Alba Rebollo, vocal d'imatge del Club de Buceo Océano.

Macolin Productions. Hola Alba, què és el que feu exactament en el club?
Alba Rebollo. Intentem involucar-se en activitats relacionades amb el busseig i la navegació. Duem tres anys desenvolupant aquest projecte de neteja del fons marí de Tabarca subvencionat per la CAM, també realitzem un recompte d'invertebrats en Tabarca amb la col·laboració de l'Institut d'Ecologia del Litoral.

MP. Com sorgeix la idea de netejar el fons marí de Tabarca?
AR. Un dels socis del club treballa de guardapesques en la reserva marina de Tabarca. Ell va ser qui va observar com l'impacte del turisme empobria la bellesa del fons marí de la reserva i perjudicava la seua fauna. D'ací va sorgir la idea de netejar el fons marí de les zones més afectades de l'illa, aquelles on es concentren la major part dels turistes.

MP. Creieu que cal concienciar a la gent per a mantindre el fons marí net?
AR. En la terra, la gent pot veure el mal que causa directament, però baix del mar, si no busseges, no pots veure-ho amb els teus propis ulls. Amb les nostres imatges pretenem mostrar el que passa quan cauen deixalles a l'aigua i, tenint en compte que ara hi ha més gent que disfruta del mar que abans, aquestes deixalles es multipliquen.

MP. Com podem ajudar-vos a fer aquesta tasca?
AR. Tenint una actitud més respectuosa cap a la mar, siguent més conscients dels nostres actes i no deixant que caiga res a l'aigua. Si a més obrim els ulls dels que ens envolten, estarem contribuint a una millora de l'estat del fons marí de qualsevol lloc que visitem. 



En definitiva hem de ser més responsables d'allò que fem i del món que volem deixar a les futures generacions perquè depen de nosaltres. 

Web Club OceanoFacebook Club Oceano