Ens veiem en Quatreulls Estudi Audiovisual quatreulls.com

dilluns, de febrer 14, 2011

No a l'alta tensió



Hola Macolins! Desgraciadament, hem de parlar del tema de l'alta tensió. I dic desgraciadament, perquè encara no comprenc com és possible que puguen passar estes coses. Com tots recordareu, el passat setembre van tindre lloc a les nostres serres i a les dels nostres veïns un terrible incendi que va arrasar quasi 2.500 hectàrees. Doncs bé, ara, després de poc més de mig any, ens volen plantar una línia d'alta tensió per aquest terreny reduït a cendres amb tot el que això suposa (impacte paisatgístic i ambiental, desforestació i erosió pel pas de la maquinària necessària per a fer les torres). Però és que ahi no acaba la cosa... llegint la cronologia dels fets, casualment la línia d'alta tensió va estar aprovada el dia abans que les flames feren acte de presència de forma intencionada i, que voleu que vos diga, això fa molta pudor... 

I alguns direu: bueno, no volem les línies d'alta tensió, però necessitem més electricitat... doncs bé, encara que segons este plamflet l'electricitat és per a poder dur llum a la zona urbanitzada de la costa d'Alacant, ho volem a qualsevol preu? La maquinària necessària per a fer les torres provocarà i accelerarà els processos de desertització i erosió de les nostres terres perquè les aquestes pesades màquines necessiten passar per llocs on no hi han camins trepitjant les llavors que estan al sòl. A banda, és clar, de l'impacte ambiental i paisatgistic que aquestes torres provocaran en les nostres serres. 

Vos recomanem que per a qualsevol dubte sobre les línies d'alta tensió, s'informeu bé en el bloc www.crematsensefils.blogspot.com, un bloc creat per diverses associacions de la Vall d'Albaida i gent particular on s'explica detalladament perquè no haurien de construir-se aquestes línies d'alta tensió. 
El dissabte 19 de febrer, en la Plaça de la Concepció es realitzarà una jornada festiva en contra l'alta tensió. Vos animem a que no es quedeu parats en casa sense fer res, ara és el moment de manifestar-se i donar la nostra opinió sobre aquest tema. Fem que se'ns escolte i que es respecten les nostres serres que després d'una gran ferida necessiten recuperar-se.